Home

Over Netlaw

Netlaw is het oudste en grootste netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren in Nederland. De aangesloten lidkantoren versterken en helpen elkaar om hun dienstverlening efficiënter, effectiever, beter en goedkoper te maken. 

Op dit moment maken circa 440 advocaten deel uit van de vereniging, verdeeld over 14 kantoren verspreid over het hele land. Er is dus altijd een Netlawkantoor in de buurt. 

De Netlawkantoren werken samen op het gebied van kennisdeling, management & organisatie, marketing & communicatie en opleiding & ontwikkeling. Zonder verlies van eigenheid heeft elk kantoor het voordeel van de schaalgrootte van de samenwerking.

 

 

 

 

 

 

14 kantoren
14
kantoren

 

500 advocaten
440
advocaten
sinds 1989
1989
opgericht

Professioneel

Netlaw info

Professioneel
De omvang van een Netlawkantoor varieert tot circa 80 advocaten. Deze staan hun klanten op vrijwel elk rechtsgebied bij, tot op het hoogste niveau. In elk kantoor zijn daarnaast advocaten werkzaam die als arbiter, mediator of bemiddelaar fungeren. 

Lokaal
De kantoren opereren allemaal aan de bovenkant van de markt, voor ondernemingen, overheden, instellingen en particulieren. De Netlaw kantoren zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen in uw regio en goed op de hoogte van plaatselijke omstandigheden. 

Betrouwbaar
In de relatie met onze klanten is een duurzame vertrouwensband het uitgangspunt. Deze begint met overleg over de inhoud van de zaak en eerlijk inzicht in het tarief van de dienstverlening.

Bestuur

Het bestuur van Netlaw wordt gevormd door de volgende leden:

foto Jaap
Mr. C.J. (Jaap) IJdema
Voorzitter en partner bij
Adriaanse van der Weel in Middelburg

 

foto Martijn
Mr. M.A. (Martijn) Kerkdijk
Penningmeester en partner bij
Benthem Gratama in Zwolle
foto Marieke
Mr. M.F.A (Marieke) Dankbaar
Bestuurslid opleidingen en partner
bij Pot Jonker in Haarlem

 

foto Nadia
Mr. N.C. (Nadia) Haase
Bestuurslid YoungNetlaw en partner
bij KBS in Utrecht

 

foto
Mr. W. (Bill) de Vis
Bestuurslid communicatie en partner
bij Schenkeveld in Alkmaar

Stages en vacatures

Stages en vacatures

De Netlawkantoren leiden continu studentstagaires en advocaatstagiaires op en zien hun kantoren bij voorkeur groeien door de instroom van jong talent. De lidkantoren van Netlaw werken met een studentstageplan, dat garant staat voor een vruchtbare kennismaking met de dagelijkse praktijk van een advocatenkantoor. 

Een (open) sollicitatie voor een (student-)stageplek kun je richten aan het kantoor bij jou in de regio. 

Ga naar de websites van de kantoren voor vacatures

Netlawacademy

Netlawacademy

De NetlawAcademy is het opleidingeninstituut van Netlaw.
Sinds 1996 is Netlaw door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend als opleidingsinstelling voor de Permanente Opleiding Advocatuur, inmiddels vallend onder de Verordening op de Vakbekwaamheid.

NOVA punten

Daarnaast organiseert de NetlawAcademy aanvullende opleidingen voor advocaten en anderen in de Netlawkantoren. Deelname aan de aangeboden opleidingen is uitsluitend voorbehouden aan degenen die werkzaam zijn in de advocatenkantoren van Netlaw.

YoungNetlaw

YoungNetlaw is de jongerenafdeling van Netlaw. Iedereen die maximaal zeven jaar advocaat is kan deelnemen aan de bijeenkomsten van YoungNetlaw die twee keer per jaar georganiseerd worden. De bijeenkomsten worden gekenmerkt door inhoudelijke verdieping, gekoppeld aan gezelligheid op een bijzondere locatie.

foto Annemiek
Annemiek Varkevisser
Advocaat bij La Gro Geelkerken
in Leiden

 

foto Kelly
Kelly Both
Advocaat bij Ten Holter Noordam
in Rotterdam

 

foto Lis
Lis van Baarsel
Advocaat bij KBS
in Utrecht