Kneppelhout & Korthals organiseren Nationale Waterschapspleitwedstrijd

Gepubliceerd op 13 februari 2018 16:36

Fokke En Sukke Debat

Bij de eerste Nationale Waterschapspleitwedstrijd namen zes juristen van verschillende waterschappen het tegen elkaar op. De wedstrijd werd georganiseerd door de Unie van Waterschappen en Kneppelhout & Korthals advocaten om de kunst van het pleiten en de omgang met het recht onder de aandacht te brengen. Bij de pleitwedstrijd werden de zes juristen verdeeld over twee teams. Ze behandelden een fictieve zaak die draaide om het verlenen van een watervergunning door een waterschap voor het onttrekken en infiltreren van grondwater. Een plaatselijke stichting was het niet met de verleende vergunning eens. Een team juristen trad op voor het waterschap, het andere voor de stichting.

Michiel de Groote van Kneppelhout & Korthals nam samen met Willem Wensink, Coördinator Bestuurlijk Juridische Zaken van de Unie van Waterschappen, het initiatief voor de pleitwedstrijd en de trainingen recht en retorica die in de aanloop naar de wedstrijd werden gegeven. "Veel juristen van waterschappen komen in de bezwaar- of beroepsfase bij een rechter terecht. Pleiten is dus een belangrijke vaardigheid. Als kantoor vertegenwoordigen we regelmatig een waterschap en daarom leuk het ons leuk, als geste, iets terug te doen en deze trainingen en de pleitwedstrijd te organiseren."

Bij de pleitwedstrijd werden de zes juristen verdeeld over twee teams. Ze behandelden een fictieve zaak die draaide om het verlenen van een watervergunning door een waterschap voor het onttrekken en infiltreren van grondwater. Een plaatselijke stichting was het niet met de verleende vergunning eens. Een team juristen trad op voor het waterschap, het andere voor de stichting.

Lees het hele artikel hier

Terug naar de andere berichten