La Gro Geelkerken start Asia desk met oud-managing partner Kneppelhout

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 12:35

Jvp 1 Kka 141106 5491 508

La Gro Geelkerken heeft zijn ondernemingsrechtpraktijk per 1 oktober uitgebreid met een Asia desk. Hiervoor is partner Joost Vrancken Peeters (foto) aangetrokken. Joost is afkomstig van Kneppelhout & Korthals, waar hij in de periode 2013-2017 managing partner was. 

Met de komst van Vrancken Peeters geeft La Gro Geelkerken een stevige impuls aan de verdere uitbreiding van de internationale advies- en transactiepraktijk van het kantoor. Hij is een ervaren advocaat op het gebied van fusies en overnames, financiële transacties, strategische investeringen, zekerheden en doorstarts. Zijn cliënten zijn Aziatische bedrijven die in Nederland zaken willen doen en Nederlandse bedrijven die advies en hulp zoeken bij hun activiteiten in Azië.

Vrancken Peeters startte de Asia desk in 2016 bij Kneppelhout & Korthals. De focus van de nieuwe Azië-desk van La Gro Geelkerken ligt vooral op China en Vietnam, twee van de sterkst groeiende markten. Vrancken Peeters is chairman van de Netherlands-Vietnam Chamber of Commerce en actief lid van diverse Chinees-Nederlandse businessclubs.

Om snel stappen te maken heeft het kantoor ook medewerker Ye Yu aangesteld. Zij heeft in 2014 een master ondernemingsrecht behaald aan de Tongji University van Shanghai. Haar moedertaal is Chinees; daarnaast spreekt zij Nederlands en Engels en kan daarom een brug slaan naar de vaak Chinees sprekende cliënten. Vrancken Peeters en Yu zullen vooral vanuit de Haagse vestiging van La Gro Geelkerken werkzaam zijn.

Terug naar de andere berichten